Zenei jellegű tartalmak és érdekességek a 90-es évekből szubjektíven

90s Music Just 4 Fun

90s Music Just 4 Fun

Carpe Diem - Álomhajón innen, sikeren túl

2022. március 25. - krisnwesson

Úúúúú...megint mi jutott eszembe? 

Nem kell találgatni, mert elmondom. A Carpe Diem zenekar. Emlékszünk még nyilván, meg kívülről fújjuk az Álomhajó című hatalmas giga-mega slágerüket. DE! Előtte is volt ám élet, mégpedig klub élet, ami a '90-es években Magyarországon is rengeteg próbálkozást szült, betörni a mainstream világába. Ékes példája volt ennek a 'Lépj tovább' című dal is, mely bőven megelőzte a korát és Erős Attila is még inkább a háttérből mozgatta a szálakat.

Benda Gergő volt aki ebben a számban is felvállalta a szövegmondás iparát és a (továbbiakban) is megszokott 'énekesnő' már itt is Fanny volt - van ami nem változik.

Benda Gergő egyike volt azon arcoknak, akik véleményem szerint igyekeztek ebben az időszakban talán kicsit korukat meg is haladó zenéket készíteni. A másik kettő, aki eszembe jut hirtelen talán Császár Előd lenne, illetve Varga Warez! Gábor, aki szintén pár zenei projectet elvitt a hátán (pl. a már itt a blogon is említett Hélium) és szintén korát messze túlívelő zenei kreativitással elkészített track-eket rakott le az asztalra. Ékes példája ennek későbbi csapata, a Draft - Dombok felett című száma, ami a mai napig megállja a helyét, pedig már 'úristendehányéves' - viszont erről ennyit, mert az már a 2000-es évek volt. a kilencvenesben meg még a Kozmix is arról ábrándozott, hogy vajon 'mi vár ránk, 2000 után?' :) Na de ne csapongjunk. Vissza a Carpe Diem zenekarhoz és a már említett 'Lépj tovább' című számhoz. De légyszi ti ne lépjetek tovább, hanem hallgassátok és véleményezzétek:

Extra retro a TOP Tv-s videó :) Az alatta lévő cca 5 éves kommentemet pedig még mindig tartom! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://90smusic.blog.hu/api/trackback/id/tr2317789224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása