Zenei jellegű tartalmak és érdekességek a 90-es évekből szubjektíven

90s Music Just 4 Fun

90s Music Just 4 Fun

1998 - a legjobb klubzenék éve?

Greece 2000 és a többiek. Óriási klubslágerek mind egyetlen évből. Időutazós partyra fel!

2021. november 05. - krisnwesson

Létezhet, hogy 1998 volt a legjobb klubzenék éve volt? 

Bárki bármit mond, ebben az évben kapásból tudok négy olyan klubslágert, amik egyrészt a megjelenésük évében is piszok nagy slágerek voltak, másrészt időtállóságuknak hála, a mai napig minden további nélkül hallgathatóak, sőt! Megkockáztatom, hogy simán floorfiller lenne bármelyik mai buliban is.

Nézzük sorban őket, na nem megjelenés szerint inkább csak ahogy esik úgy puffan módra :)

Three Drives On A Vinyl - Greece 2000

A cím megtévesztő mert, bár 2000 van a címben a megjelenési dátum bizony 1998 volt. Megkerülhetetlen giga-mega sláger mind a mai napig kellemes emlékeket ébreszt akárhányszor hallom. A holland duót Erik de Koning és Ton van Empel alkotta...és ezt a zenét bizony nagyon odarakta. Nem is érdemes mit mondani erről, magáért beszél a végeredmény.

Személyes kedvencem egyébként a "Miro Vocal" változata, amiben az eredeti dallam hangulatához még hozzá adtak egy kellemesen sejtelmes vokált is, ezzel még csavarva rajta egyet és tovább fokozva a hangulatot. Itt elérhető annak aki kíváncsi: Three Drives - Greece 2000 (Miro Vocal Extended Version)

Stardust - Music Sounds Better With You

Hollandok után franciák. Egyes ismerőseim szerint ez volt a legjobb 1998-as klubzene. Az egyik legjobb egészen biztosan. Legalább annyira időtálló is, mint a fenti Greece 2000. A Stardust csapatot egyébként Alain Quême (aka Alan Braxe), Benjamin Cohen (aka Benjamin Diamond) and Thomas Bangalter vitte. Utóbbi egyébként a később ismertté vált Daft Punk 1/2-e. A Music sounds better with you kicsit mégis más mint a későbbi Daft Punk. Vokálisabb, populárisabb (nem mintha az Around the world nem ment volna nagyot egy évvel később immár azon a néven). De ez...előbb volt.

* némi helyesbítés mindenkinek, aki elhitte, hogy előbb volt: NEM! Köszönöm a kommentelő segítségét, aki felnyitotta a szemem és emlékeztetett rá, hogy a Daft Punk már megvolt '97-ben :D Sorry Folks! és köszi pacsi!

Niels van Gogh - Pulverturm

A német úriember neve sokaknak ismerős lehet a klubzenék kedvelői között. Niels Eiterer azaz Niels van Gogh nevét is ez a sláger véste kőbe és indította el a nagy nevek közé. A Pulverturm szintén egy 1998-as sláger (ki hinné?) ami azóta nyilván annak rendje és módja szerint azóta már kapott egy feldolgozást 2006-ban és összesen legalább 45 féle verzióban adták ki a megjelenése óta. Ez viszont az eredeti, ami szerintem a legjobb is.

Billy Hendrix - Body Shine

Sharam Nickjey Khososi azaz Sharam Jey aki a név mögött rejtőzik. Az iráni származású, ám Németországban tevékenykedő DJ/Producer kezei közül jött ki ez a track, amire már az előbbieknél is felsorolt jelzőket lehetne használni, miszerint: megkerülhetetlen, időtálló...pont amilyen egy jó klubsláger, amit ha 23 év távlatából (ejjh...öregszetek! :D)  is előkapar az ember, egyszerúen jó hallgatni. Íme:

Remélem tetszett a rögtönzött időutazás. Ha neked is volt esetleg hasonlóan beragadt régi zene, amire emlékszel a bulis időszakokból, nyugodtan írd meg kommentben és menjen tovább a nosztalgia. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://90smusic.blog.hu/api/trackback/id/tr8816747422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t74 2021.11.06. 16:20:07

Tetszett a "rögtönzött időutazás", de a Daft Punk Homework című albuma 1997-ben jelent meg. Korábbi, mint a felsorolásban szereplő Stardust dal. Ráadásul a Homework nèhány dalához már jóval korábban elkèszült a videóklip.

krisnwesson 2021.11.06. 22:30:35

@t74: Basszus, teljesen jogos amit írsz! :D Így jár a hülye blogger, aki emlékezetből hivatkozik valamire. A Daft Punk valamiért agyban úgy volt meg, hogy 1999, pedig dehogy! Totál igazad van, köszönöm és respekt! :) ;)
süti beállítások módosítása