Zenei jellegű tartalmak és érdekességek a 90-es évekből szubjektíven

90s Music Just 4 Fun

90s Music Just 4 Fun

It's Friday again, Then Saturday, Sunday, what?

A klubhimnusz, amit minden évtizedben feldolgoznak :D

2021. október 20. - krisnwesson

Van ez a bizonyos 'Push the feeling on' című klubhimnusz....nevezhető annak teljes joggal, hiszen már a '90-es években is nagyot ment.

A története egészen 1975-ig nyúlik vissza, hiszen a  skót DJ, producer és vokalista által alapított Nightcrawlers együttes verzióját a Creative Source - Pass the feeling on című, ebben az évben megjelent dala inspirálta. A szóban forgó klubsláger eredeti verziója 1992-ben látott napvilágot és valahogy így hangzott:

Az 1992-es változat B-Side mixe pedig az amerikai Marc Kinchen (MK) DJ/producer nevéhez fűződik az  'MK's Nocturnal Dub' változat (US release-en 'The dub of Doom' néven) ami aztán elindította sláger irányba a 'Push the feeling on' -t, először csak underground körökben az Egyesült Királyságban, kb. rommá játszva az ottani klubokban, majd 1994-ben immár kislemezként megjelenve Európa szerte is ismertté vált, sokkal nagyobb sikert elérve a dal eredeti változatánál.
1995 volt az év, amikor is kilépett az underground világából és igazi masszív sláger lett. MK ekkor készített hozzá új remixeket (NEW MK Mixes for'95 megjelentetve), amiből végül a videóklip verzió is lett, letéve az asztalra ezzel az 1995-ös év egyik legnagyobb klubhimnuszát.

A 'Push the feeling on' Nightcrawlers név alatt még kétszer, 2003-ban és 2007-ben is megjelent egy-egy remix változatban, de a zenei hatása sokkal nagyobb volt. Ez az a dal, amit 'Push the feeling on' néven ismer az, aki a '90-es években volt fiatal. Az újabb generációnak gyakorlatilag ugyanez a szám már 'Hotel room service' néven lehet ismerős Pitbull tolmácsolásában, ami a más fentebb említett saját néven kijövő remixek után 2009-ben jelent meg.

De a jelenleg fiataloknak is sikerült egy változatot leakasztani a polcról, amit egy angol DJ, Riton követett el, mégpedig a két népszerű Tik-Tok sztárral Mufasa-val és Hypeman- el. Egy jó kis cameo-ra azért még az eredeti előadó, John Reid is befért az újba. :)

Van ebben még...felkészül a 2030-as évtized, remélhetőleg akkor is még Mr. Reid-el. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://90smusic.blog.hu/api/trackback/id/tr2316726276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dan da Man 2021.10.22. 23:25:04

Már az eredeti se tette magasra a lécet, de a feldolgozások egyre ótvarabbak lettek. Pedig pitbült elég nehéz alulmúlni...
süti beállítások módosítása