Zenei jellegű tartalmak és érdekességek a 90-es évekből szubjektíven

90s Music Just 4 Fun

90s Music Just 4 Fun

Mark 'Oh vs. Droste

2021. október 06. - krisnwesson

Marko Albrecht néven látta meg a napvilágot a címben említett "fiatalember", aki aztán a 90-es években Mark 'Oh művésznéven vált ismertté. A mai kipécézett darabom a munkásságából az eredetileg 1995-ben megjelent 'Droste, Hörst Du Mich?'

Egy interjú szerint, amelyet akkoriban készítettek vele, Herr Droste volt Albrecht matematikatanára az iskolában, aki teljesen leírta már gyerekként a kicsi Marko-t és meg volt győződve róla, hogy az iskolai teljesítménye miatt az életben sem lesz majd sikeres.

A "Droste, Hörst Du Mich?/Droste, Hallod?" kvázi Albrecht "bosszúja", vagy inkább verbális visszavágása volt tanára felé. Lehet ezt úgy is nézni hogy jogos, hiszen ekkorra azért már túl volt három slágeren: az ismertséget hozó 'Randy (Never stop that feeling)' 1993-ban jelent meg, majd ezt követte a 'Love song' 1994-ben, majd a szintén ebben évben debütáló 'Tears don't lie' ami egy 1974-es Michael Holm számból kölcsönözte a dallamot és amivel Mark'Oh számos európai ország TOP 10-jébe be tudott kerülni. (Michael Holm - Tränen Lügen Nicht ha esetleg valakit érdekel a régi verzió is, de igazság szerint már ez is egy cover volt, mégpedig Ciro Dammicco - Soleado c. instrumentális szerzeményéhez - és még mondják, hogy manapság mindenki csak másolja a régit :D )

De! Nem elkanyarodva az eredeti témától: 1995-ben jelent meg a "Droste hörst du mich?" amivel a legjobb pozíciója idején a német lista 2. helyezettje lett és itt jön az újabb de, (ami inkább már szőrszálhasogatás) ez a dal nem volt már annyira sikeres, mint a korábbiak. Lehet, hogy azért mert német nyelvű volt, de ez pl. egy Rammstein-nek sosem volt probléma. A sikertelenség pedig azóta is tart, hiszen ezután, már nem volt sosem TOP 10 nóta Mark'Oh-tól mind a mai napig. De gondolom ettől még nem sír otthon, egyedül. (a lenti "remek minőségű" videó miatt pedig én kérek elnézést)

 

Mivel akkoriban a DJ/producereknek volt humorérzékük, meg egy rakás szabadidejük is valószínűleg (lehet, hogy most is van, nem tudom) hogy mindenféle 'egyszámos vicc projectekbe' öljék az idejüket, a fenti videóra is megszületett a válasz a tanár Úrtól. :) Hogy kinek melyik jön be jobban (netán egyik sem), azt mindenkire rá bízom. (a videó minőség itt sem jobb, de legalább valami van).

Fun fact a végére: Mark'Oh a németországi Dorsten-ben született, ami már majdnem Droste

A bejegyzés trackback címe:

https://90smusic.blog.hu/api/trackback/id/tr3816710104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása