Zenei jellegű tartalmak és érdekességek a 90-es évekből szubjektíven

90s Music Just 4 Fun

90s Music Just 4 Fun

Kávé helyett Basket Case

Green Day into your face

2021. október 11. - krisnwesson

Kezdődjön ütősen a nap!

Nem kávézol és mégis felébrednél, akkor tekerd a hangerőt és add át magadat ennek az igazi klasszikusnak.

 

 1995-ben ez volt az a dal, ami feltette a Green Day-t végleg a térképre. A Dookie című albumuk második kislemeze volt és elsöprő erővel és ugyanilyen sikerrel érkezett meg a Billboard Modern Rock Tracks lista élére, ahonnan 5 hétig kirobbanthatatlannak is bizonyult.

A videoklip két talán legérdekesebb háttere, hogy 

1. egy Agnews Developmental Center nevű helyen forgatták, ami korábban valóban egy elmegyógyintézetként működött Santa Clarita-ban , California államban. A helyszín kiválasztása egyébként együttes kérésére történt. A dal a szorongással való küzdelemről szól, mellyel kapcsolatban az Green Day énekese, Billy Joe Armstrong azt nyilatkozta, hogy az egyetlen módja annak, hogy megtudja mi a fene történik, hogy írtam róla egy dalt...miután nála is pánikbetegséget diagnosztizáltak.

2. a videot eredetileg fekete-fehérben forgatták, a színek csak később kerültek hozzáadásra, ezzel is javítva a szürreális élményt. A pszichiátria épülete azonban a végső változatban sem lett színes - a video elején látható, ahogy a rácsokon kívül a padlót kivéve megszűnnek színek.

A klip a mai napig népszerű. Jelenleg több mint 266 millióan látták a Youtubeon.

A bejegyzés trackback címe:

https://90smusic.blog.hu/api/trackback/id/tr1716717368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása