Zenei jellegű tartalmak és érdekességek a 90-es évekből szubjektíven

90s Music Just 4 Fun

90s Music Just 4 Fun

Mindennapi "Get down"-unkat add meg nekünk...

Avagy mi a közös a Backstreet Boysban, a Sequential One-ban, és mondjuk Paul Johnsonban?

2023. január 10. - krisnwesson

A fránya '90-es évek már megint...Mindig tartogat valami meglepetést.

A minap hallgatva mindenfélét tűnt fel, hogy van két szó, ami a '90-es évek külföldi slágereiben valahogy nagyon gyakran fordul elő...a két szó pedig a

GET                       és a                       DOWN

Ezzel pedig meg is van a közös nevező a mai dallistánkhoz. Nézzük csak sorban...

Backstreet Boys - Get down

Adja magát, hisz a címében is benne van, szóval akkor kezdjük is ezzel. Első példa tehát:

Sequential One - Get down

André Tanneberger (ATB) korai csapata sokaknak ismerős lehet, akik a '90-es években ilyen jellegű zenéket hallgattak. Számos slágerük mellett mint pl. az I wanna make you vagy a Dreams, netán a My love is hot című daluk is ismerős lehet, de ebbe a listába nyilván azt hoztam ami ide illik. A Get Down-t :)

Avant Garde - Get down

Óriási klubsláger volt a maga idejében ez a Get down. Bevallom meg is kellett nézzem, hogy valóban befér-e ide, mert valamiért úgy rémlett, hogy az ezredforduló környékén volt felkapott (értsd: inkább 2000-ben) de a megjelenését illetően, ami 1999 abszolút '90-esnek számít még, szóval itt a helye

"If your DJ is really funky
You will get all the way down"

Paul Johnson - Get get down

Emeljük egy Get-el a tétet! Még egy 'get' került a címbe, de egyébként kb ugyanazt tudnám elmondani mint az Avant Garde esetében: óriási klubsláger, az év ugyanaz: 1999 (kivéve, hogy ebben biztos is voltam) . A chicagoi DJ slágerét szerintem amúgy senkinek nem kell bemutatni. Isten nyugosztalja a mestert ezúton is!

Craig Mack - Get down

Némi stílusváltás után azért a rap zenében is találunk a fentiekre példát. Itt van pl. Craig Mack majdnem slágere. Azért majdnem, mert akkoriban amikor ez megjelent kb. rögtön el is nyomta egy Luniz, vagy egy Coolio...pedig amúgy kategóriájában hozza azt amit kell.

Five - If ya getting down

Cseles a cím, mert elsőre nem veszi észre az avatatlan szem a get down -t, de engem nem csapnak be. Szintén ismert sláger, a jól ismert fiúbandától. :) Róluk mondták talán, hogy "neeeem..ezek nem olyanok, mint a többi, mert nem annyira nyálasak..." Döntse el ki-ki önmaga.

Lehetne még folytatni a listát, ha esetleg ti is tudtok ebből az időszakból "get down"-os zenéket, nos jöhetnek kommentben.

A fentiekhez jó szórakozást és köszi, hogy ismét velem voltatok a zenei időutazásban! 

A bejegyzés trackback címe:

https://90smusic.blog.hu/api/trackback/id/tr5418022726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása